Vis nyhed

Har du overvejet at tage på ferie i en autocamper?

Når ferieperioderne nærmer sig, er der mange tanker og ideer der skal overvejes. Hvor man skal hen og til hvilken pris er kun noget af det.

I mange år har camping været populært i Danmark, og de seneste år er der kommet meget mere fokus på alle de gode oplevelser man får ved at campere. Samtidig har mange campingpladser i Danmark og resten af Europa fået mere og mere fokus på at modernisere campingpladserne så det ikke er helt så primitivt som det var før i tiden. På samme tid er der blevet væsentligt flere bybiler end tidligere, hvilket betyder at mange har måtte se sig nødsaget til at komme af med deres campingvogn, da den lille bybil ikke kan trække sådan en. Det er så her en autocamper kommer ind i billedet.

Er det så kun campister der lejer autocampere?

Nej slet ikke. Vi har alle slags feriegæster, lige fra de campingvante til dem der aldrig har camperet eller lign. før.

Når man vil leje en autocamper er der dog visse ting man bør tænke over, og herunder vil vi forsøge at give et overblik over de vigtigste ting.

Forventninger:
Det kan være meget forskelligt hvad man forventer af ferien i autocamper, og det er vigtigt at have afstemt dem hjemmefra. Det er ikke ligegyldigt om der er forventninger om en stille og rolig kør selv ferie, mens en anden har forventninger om, at man skal køre et bestemt sted hen og være der hele ferien. I får helt sikkert mest ud af turen når forventningerne er afstemt og det kan også anbefales at ruten er lagt hjemmefra. Men husk at gøre plads til kø på motorvejen, omveje eller lign.

Pris:
Prisen er for mange en væsentlig faktor, og der er visse ting der er forskellige fra sted til sted. Vi har listet herunder hvilke ting der kan være forskelligt, og som du bør regne med i den endelige pris.

Startgebyr: Nogle steder tager et såkaldt startgebyr for en lejeperiode. Det er forskelligt hvor højt det kan være, men mange steder er det mellem 600 og 900 kr.
Vi tager intet startgebyr når du lejer hos os.

Inventar: Hvad er der med af inventar når du lejer, er forskelligt. Spørg evt. efter en inventarliste fra udlejeren. Nogle steder skal du betale et beløb for at få inventar med.
Vores inventarliste er tilgængelig her på hjemmesiden og alt inventar er altid inkl. i prisen.

Havemøbler, grill mm. er ikke altid med i prisen. Forhør dig ved udlejeren. Hos os er det altid inkl. i prisen.

En tommelfingerregel er, at der følger 2000 km med pr. uge du lejer. Det kan dog være forskelligt fra sted til sted. Husk at tjekke hvor meget du må køre og hvad det evt. koster at køre for meget.

Hvor langt autocamperen kører på literen er heller ikke helt uvæsentligt. Vores vogne kører mellem 11-14 km/l på diesel, men det kommer meget an på vejret og især vinden.

Betingelser:
Det er ikke usædvanligt at betingelserne ligner hinanden fra sted til sted, men derfor bør du altid læse dem igennem inden du lejer autocamperen. Der er dog enkelte ting du altid bør holde øje med; Selvrisiko, rengøring efter endt ferie, dit ansvar under ferien, brændstof, procedure ved ulykke og prisen for overkørte km.

Kørekort:
Mange spørger hvilket kørekort man skal bruge for at køre autocamper, og langt de fleste steder vil det være nok med et almindelig B kørekort. Der hvor man skelner er på vægten af autocamperen. Med et almindeligt kørekort har du tilladelse til at køre med 3500 kg max.
Det betyder også at der gælder samme færdselsregler som ved din almindelige bil.
Vi har kun autocampere der må køres med lille kørekort.

Du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål.

God tur og kør forsigtigt, med eller uden autocamper.