Hvilket kørekort til autocamper?

Mange spørger hvilket kørekort til autocamper man skal bruge for at køre autocamper, og langt de fleste steder vil det være nok med et almindelig B kørekort. Der hvor man skelner er på vægten af autocamperen. Med et almindeligt kørekort har du tilladelse til at køre med 3500 kg max.

Når autocamperen er under 3500 kg

Der kræves det rigtige kørekort til autocamper, så det er vigtigt at forstå hvornår det skelner. Helt kontrakt, så må du med alm. b-kørekort køre op til 3500 kg, hvad enten det er en bil, varevogn eller autocamper. Dvs. når du har dit alm. kørekort, så må du køre i stort set alle vores autocampere.
De autocampere vi har, som må køres med alm. kort er disse:

  • Benimar Amphitryon 997
  • Benimar Amphitryon A967
  • Benimar Tessoro T463
  • Bürstner Lyseo 728G

Hvad så når den er over 3500 kg?

Når autocamperen er over 3500 kg er spørgsmålet, hvilket kørekort til autocamper, vigtigt. Her er det alm. b-kørekort nemlig ikke nok, og du skal op at have lastbilkørekort også kaldet C1 eller C. Når du har C1 må du køre op til 7500 kg.

Vi har kun en enkelt autocamper i vores sortiment, som kræver stort kørekort.

  • Bürstner Elegance 910 G

Er det svært at køre autocamper?

En autocamper kører ligesom en alm. bil. dvs. når du sætter dig ind, så er der ingen specielle funktioner du skal vide. De typiske autocampere er med automatgear, hvilket gør kørslen endnu nemmere.
Det der er udfordringen for nogen, er størrelsen. Når du kører rundt i en autocamper, skal man være opmærksom på, at den fylder noget mere. Derfor skal der ofte tages større sving, og der kan være områder hvor enten højde eller bredde gør, du ikke kan passere.
Vores råd er, tag dig god tid og vær tålmodig, du skal nok lære det.

Du kan læse mere om de forskellige typer kørekort på borger.dk.

Hvilket kørekort til autocamper?

Se flere nyheder

Følg med når der er afbud i sommerferien, gode tilbud, kampagner og andre nyheder