Hvor skal jeg hen i Nordjylland? Her er ruten til dig


Du har lejet en autocamper – men sidder og tænker ”Hvor skal jeg hen i Nordjylland?

Vi giver dig her en rute rundt i Nordjylland hvor du har mulighed for at opleve en masse, samt at vi giver dig forslag til hvor du kan overnatte.


Nu har du valgt at leje en autocamper i en forlænget weekend og du har læst lidt om de forskellige steder man skal besøge. Men du synes det virker uoverskueligt med at planlægge en rute, hvor du når det hele – og hvor skal man sove henne undervejs?

Fortvivl ej, vi har lavet en rute til dig hvor du på 4 dage kan nå at opleve en stor del af hvad Nordjylland har at byde på. Samtidigt med at vi giver forslag til hvor du kan overnatte undervejs på turen.

Ruten er taget med udgangspunkt i en forlænget weekend, altså fra torsdag til søndag.

Ruten starter selvfølgelig i Nørresundby ved os på Hjørringvej 142, hvor du afhenter autocamperen – lad os sige omkring kl. 14. Så kan i sagtens nå det hele i skal se på ruten.

Ruten rundt i Nordjylland

På ovenstående billede kan du se hvordan ruten ser ud, hvis du vil se de ting, som er nævnt og beskrevet i indlægget.

Ydermere vil der herunder blive beskrevet hvilke destinationer der er, en rutebeskrivelse og afstanden mellem de forskellige steder der er nævnt.

Ruten – med afstand og køretid:

Rutens første stop er nær Frederikshavn, hvor Palmestranden ligger.

Lejautocamper.dk, Nørresundby -> Palmestrand, Frederikshavn

62,5 km – 45 min

Palmestrand, Frederikshavn -> Råbjerg Mile, tæt på Skagen

30,3 km – 33 min

Råbjerg Mile, tæt på Skagen -> Grenen, Skagen

21 km – 25 min

Grenen, Skagen -> Nordsøen Oceanarium, Hirtshals

52,7 km – 47 min

Nordsøen, Oceanarium, Hirtshals -> Rubjerg Knude Fyr, Løkken

26,3 km – 29 min

Rubjerg Knude Fyr, Løkken -> Skulpturparken Blokhus, Blokhus

29,5 km – 32 min

Skulpturparken Blokhus, Blokhus -> Cold Hawaii, Thisted

91,5 km – 1 time og 21 min

Cold Hawaii, Thisted -> Jesperhus Blomsterpark, Nykøbing Mors

49,5 km – 46 min

Jesperhus Blomsterpark, Nykøbing Mors -> Lejautocamper.dk, Nørresundby

127 km – 1 time og 40 min


 

Hvad skal vi se de forskellige dage ?

Nedenfor er der en nærmere beskrivelse af hvad der skal ses i de 4 dage og der kommer forslag til steder man kan overnatte undervejs med autocamperen.

Dag 1

Den første dag, hvor du henter autocamperen i Nørresundby, tager vi to seværdigheder. Det er to seværdigheder som ikke kræver voldsomt meget tid og de kan derfor nås den første dag på ruten.

Her er det de to førstenævntes seværdigheder der kan nås på første dag, nemlig Palmestrand ved Frederikshavn og Råbjerg Mile tæt på Skagen. Det er to køreture som kan køres på under 2 timer samlet og seværdighederne tager ikke alverdens tid at besøge. Men der skal dog tages forbehold for at hvis du tager afsted i den mørke tid, hvor det bliver mørkt relativt tidligt på dagen – så kan du måske kun nå en af de to seværdigheder.

Herefter er det tid til at finde et sted at holde for natten og her anbefales det at tage turen til Skagen, som ligger tæt på Råbjerg Mile. Her er det muligt at holde på parkeringspladsen ved Grenen ved køb af en natbillet til kun 150 kr. Her er der mulighed for at få fyldt vanddepoterne op og der ligger cafeer/restauranter i nærheden.

Danmarks nordligste punkt, Grenen

Dag 2

Når du vågner næste dag, så er du ret tæt på næste stop på ruten, nemlig en tur ud til Grenen, som er der hvor Skagerrak og Kattegat mødes og skaber et smukt naturfænomen.

Næste stop er en tur til Hirtshals, hvor Nordsøen Oceanarium er beliggende og hvor du har mulighed for at se en masse spændende fisk og andre dyr.

Herefter er der en kort køretur på knap 30 minutter til Rubjerg Knude Fyr, som ligger nær Løkken. Her kan man gå en hyggeligt tur omkring Rubjerg Knude Fyr inden man skal hen til næste plads hvor man skal overnatte. Her anbefales det at kører en kort tur hen til Løkken Mobilehome Park, som ligger små 10 minutter væk.

Her er der mulighed for både strøm, vand og wi-fi. Du har også mulighed for at tage et brusebad eller grille, hvis det kunne friste

Dag 3

Dagen efter går turen til Blokhus, hvor man kan besøge Skulpturparken som har en masse forskellige temaer alt efter hvornår på året man besøger det.

Efter en tur i Skulpturparken går turen til Thisted eller nærmere Klitmøller, hvor man kan besøge Cold Hawaii som er et verdenskendt sted at surfe. Her er der mulighed for både øvede og nybegyndere at prøve kræfter af ude i bølgerne.

Cold Hawaii

Efter du har været ude i vandet et par timer og du er godt træt, så skal der findes et nyt sted og sove for natten. Her anbefales det at overnatte ved Vildsund Havn, som er en mindre køretur væk fra Cold Hawaii på 30 min. og er et rigtigt hyggeligt sted ned til vandet. Her er det mulighed for wi-fi, strøm, bad/toilet og opfyldning af vand.

Dag 4

Dagen efter går turen til Nykøbing Mors, hvor der er mulighed for at besøge Jesperhus Blomsterpark, som er et sikkert hit hos børnene. Her kan man nemt få en masse timer til at gå. Det er både i Blomsterparken men også i Jesperhus Feriepark, hvor der er en masse forskellige aktiviteter man kan benytte sig af.

Når du er færdig i Jesperhus, så går turen tilbage igen til Nørresundby hvor autocamperen skal afleveres igen. Her har du på 4 dage set hvad Nordjylland har at byde på og du har haft mulighed for at overnatte nogle anderledes steder en normalt.


 

Alle overnatningsstederne kan findes via dette link, hvor også kontaktinformationerne er oplyst og hvilke faciliteter der er de forskellige steder.

Vi har også beskrevet de forskellige seværdigheder der er blevet nævnt i løbet af ruten i et andet indlæg, som kan læses her.

Hvad koster det ?

Der er blevet nævnt en del seværdigheder i løbet af ruten, men dog er det kun 3 af stederne som koster penge at besøge.

Der er tale om Nordsøen Oceanarium nær Hirtshals, Skulpturparken i Blokhus og Jesperhus Blomsterpark på Nykøbing Mors.

Det skal dog nævnes at ved Cold Hawaii er der mulighed for at surfe, men det koster dog penge. Men Cold Hawaii kan også opleves uden at surfe, hvor du kan gå en tur rundt i området og muligvis se en masse andre surfe.

Seværdighed Pris
Nordsøen Oceanarium  
Børn 3-11 år: 95 DKK
Voksen 185 DKK
Skulpturparken Blokhus  
Børn: 3-12 år: 65 DKK
Voksen 130 DKK
Jesperhus Blomsterpark  
Børn under 12 år: 169 DKK
Voksen 199 DK

I ovenstående tabel kan man se de forskellige priser for henholdsvis børn og voksne til de få seværdigheder der koster penge at se.

Som sagt er ruten omkring 500 km lang mellem alle de forskellige destinationer – og vores autocamper kører omtrent 10 kilometer på literen. Det giver en samlet brændstofsforbrug på cirka 800 kr. med en literpris på benzin på 16 kr.

Derudover er prisen i alt for både overnatning og entre til de forskellige oplevelser på cirka 2.100 kr. med udgangspunkt i en familie med 2 voksne og 2 børn.

Det giver et samlet beløb på cirka 2.900 kr og er derfor kun 725 kr. pr. person. Derudover er der lejen af autocamperen, som er på 2.950 for en forlænget weekend fra torsdag til søndag.

Det giver en samlet pris på knap 6.000 kr. og en pris på knapt 1.500 pr. person for en hyggelig og oplevelsesrig tur rundt i Nordjylland med en luksus autocamper.

Se flere nyheder

Følg med når der er afbud i sommerferien, gode tilbud, kampagner og andre nyheder